Postup:
Mäso pokrájame a vložíme do misy. Zeler pokrájame na kocky a v mierne osolenej vode krátko povaríme. Scedíme, pridáme k mäsu, pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna a premiešame. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na kocky a vmiešame do základu aj s nakrájanou cibuľkou. Biely jogurt podľa chuti osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. Ak chceme, osladíme neenergetickým sladidlom vylejeme na šalát. Premiešame a necháme na chladnom mieste postáť cca 30 minút. Pred podávaním posypeme pokrájanými orechmi.
100g vareného kuracieho mäsa
150g zeleru
100g jabĺk, mladá cibuľka
soľ, mleté čierne korenie
1 citrón
100g bieleho nízkotučného jogurtu
4 jadrá vlašských orechov