media

POSTUP: Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť. Scedenú vložíme do mixéra, pridáme maslo a čokoládu (teplá cvikla ich roztopí) a rozmixujeme na hladkú kašu. Cukor a vajcia vyšľaháme na pevnú penu a pomaly do nej vmiešame chladnúcu čokoládovo-cviklovú zmes. Nakoniec vsypeme múku zmiešanú s kakaom a dobre premiešame. Nalejeme do vymasteného plechu (asi 20x30cm) a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 25-35 minút.

ODPORÚČANIE: Cviklové brownies obsahujú veľké množstvo vlákniny, ktorá pomáha pri trávení, so zápchou a robí nám dobrú črevnú flóru. Zároveň je vláknina nestráviteľná, takže len prej- de naším telom a potom ju vylúčime. Chuťovo sú výborne, ak si ich chcete dopriať častejšie alebo máte problém s nadváhou, skúste znížiť množstvo kokosového cukru, myslím, že brownies budú chutné, aj keď dáte o 30 – 50 g cukru menej. Je potrebné vyskúšať.


INGREDIENCIE:

  • 500 g cvikly uvarenej do mäkka,
  • 100 g kokosového cukru,
  • 100 g masla,
  • 3 vajcia,
  • 100 g horkej čokolády (80 % +),
  • 25 g kakaa,
  • 100 g špaldovej múky (môže byť aj kokosová múka alebo posekané vločky)

Súviciace produkty